Categories
IT Вакансії

Професія Бренд-менеджера у фрілансі

Терміни доставки можуть затягнути, тож не варто відкладати замовлення на останній момент. На прикладі своїх історій вони розповіли, як працюють з комунікацією, яких правил дотримуються в щоденній роботі та що можуть порадити фахівцям-початківцям. Будь ласка, допоможіть удосконалити цю статтю, додавши посилання на надійні (авторитетні) джерела. Зверніться на сторінку обговорення за поясненнями та допоможіть виправити недоліки. «Як зростають бренди» Байрона Шарпа — чудові аналогії між законами маркетингу та науки (наприклад, фізики). Ця стаття потребує додаткових посилань на джерела для поліпшення її перевірності.

Але на одних ринках (у тому числі українському) представлено лише класичний та ще декілька смаків. У світі їх десятки — наприклад, є екзотичні слоти зі смаком дині, бузини і навіть молока. Тобто бренд один, але для локальних ринків асортимент продукції адаптується з огляду на переваги місцевої аудиторії. Фундаментом бренд-менеджменту служать соціологія і психологія, в контексті втрачаючої свої позиції національної культури. На цей фундамент ставлять цегляну кладку зі знань з економіки, маркетингу та управління. Таким чином, для успішної роботи бренд-менеджер повинен володіти базовими знаннями з соціології, маркетингу та економіці, а також глибокими знаннями по психології та управління масовою свідомістю.

Что это за профессия?

Він повинен завжди оцінювати всі можливі внутрішні та зовнішні чинники, що можуть впливати на бренд. Бренд-менеджер — це людина, яка цілковито відповідає за життєдіяльність і стратегію розвитку бренду. Він визначає або наслідує (якщо це міжнародний бренд, і стратегія існує на глобальному ринку) цілі, ухвалює рішення про продукт/сервіс та його вартість відповідно до реалій ринку. Також бренд-менеджер реалізує активності бренду, створює та контролює комунікацію, працює над іміджем та розширенням знань про бренд.

  • Проаналізуйте стратегію, цільову аудиторію, основні канали й тон комунікації бренду.
  • Фахівець, який стане «охоронцем» бренда та цінностей, вкладених у нього засновником.
  • Більше прикладної цінності, ніж вища освіта, дають курси.
  • Російському бізнесу потрібно ще дозріти до стратегічного управління і включити бренд-менеджмент до складу пріоритетних бізнес-процесів верхнього рівня.
  • Погодьтеся, ми живемо в дуже цікавий час, коли у організацій усі товари і послуги практично однакові.
  • Розглянемо приклад із продуктового портфеля Coca-Cola.
  • Бізнеси стали створювати продукти, які передусім підтримують суспільство, а не вигідні з фінансової точки зору.

Для структуризації поточних знань корисним був курс «Маркетинг-директор» від Laba. Якось я працювала над ідеєю, яку найзручніше було візуалізувати відеорядом, а значить — виконати драфтовий відеомонтаж. Довелося опанувати його на https://wizardsdev.com/news/navchalnyj-proekt-wizardsdev-vidkryvsya-v-harkovi/ базовому рівні, за допомогою онлайн-інструменту Clipchamp — цього виявилося достатньо для презентації. Інформаційний портал створено у 2016 році за участю фахівців профорієнтації, працівників багатьох професій та менеджерів.

Поиск

Людина повинна захотіти поділитися цим зі своєю аудиторією. Найчастіше я залучаю піар-агентства, підготувавши детальний бриф з описом продукту, цілей комунікації, і додаю свої загальні побажання. Ми проходимо важливий етап формування усвідомленості, у тому числі й у бренд-менеджменті. Важливо прокачувати візуальний смак і надивленість. Найпростіший спосіб — відстежувати спеціальні ресурси, такі як TrendHunter, joelapompe.net або pentagram.com, з добірками референсів на різні теми для натхнення. Наприклад, бренд-менеджер постійно залучається до розробки креативних ідей та презентацій.

хто такий бренд-менеджер

Однакові постачальники, інгредієнти, торговельні та комерційні пропозиції. А конкуренція між лідерами ринку, в більшій мірі, пролягає в площині відкатів. Бренд-менеджеру доводиться самостійно вирішувати всі питання, пов’язані з роботою, включаючи пошук клієнтів та укладання контрактів. Проаналізуйте стратегію, цільову аудиторію, основні канали й тон комунікації бренду. Не варто одразу концентруватися на дрібних технічних деталях — усього не запам’ятаєш і не розберешся, а ось основну концепцію розуміти обов’язково. Креативність — візуалізувати, який вигляд матиме піар-кит у кадрі, підготувати референс.

Навчання

Зате як приємно було потім у прямому розумінні «помацати» результат своєї роботи та бачити його на полицях у супермаркеті. Для створення сприятливих умонастроїв по відношенню до просуваємої продукції або послуги. Тобто, об’єктом управління бренд менеджера є свідомість і підсвідомість цільової аудиторії. Крім того, існують онлайн-курси та майстер-класи, присвячені бренд-менеджменту.

хто такий бренд-менеджер

Новачок проходить її протягом кількох перших тижнів. Текст доступний на умовах ліцензії Creative Commons Attribution-ShareAlike; також можуть діяти додаткові умови. Наприклад, я — магістр міжнародної економіки, вивчала маркетинг в університеті. Але назви одних споживачі забувають, викинувши упаковку. А заради інших шикуються у черги, щоби першими придбати новинку. Тут ми обговоримо професії, плюси та мінуси кожної та ви станете максимально ефективним фрілансером.

Подведём итог

Розвиток технологій бренд-менеджменту пов’язано з культурою управління масами. Амбіції молодої ринкової економіки мати все і зараз ускладнюють роботу бренд-менеджера. Російському бізнесу потрібно ще дозріти до стратегічного управління і включити бренд-менеджмент до складу пріоритетних бізнес-процесів верхнього рівня. Інакше бренд-менеджмент буде залишатися окультуреним “рекетом” свідомості споживача.

Багато компаній шукають бренд-менеджерів через професійні мережі, такі як LinkedIn, або через рекомендації колег та випускників вищих навчальних закладів. Бренд-менеджер— менеджер, відповідальний за формування бренду чи портфелю брендів компанії. По суті, бренд-менеджером має бути кожен співробітник компанії — від топменеджера до продавця у магазині. Але з погляду відповідальності та емоційного впливу зміни можуть бути кардинальними. Більше прикладної цінності, ніж вища освіта, дають курси. Особисто мені останнім часом максимум користі принесло навчання за трьома темами — написання рекламних роликів, артдирекшн, а також курс «Бренд-стратегія» від школи SKVOT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *